Які страви пропонує туристам Аргентина?

Категория: Другие страны

АргентинаАргентина – це запальна і сонячна країна, яка з кожним роком заманює в свої тенета все більше туристів. Та й справді, там є на що подивитись і чим помилуватись, чого тільки вартий Буенос-Айрес та водопад Ігуасу, а ще скільки таємниць ховається в вузеньких вуличках міст та  непрохідних лісних хащах, де сховані таємниці індіанців, кожна історична будівля та місце оповиті міфами та легендами, які передавались з покоління в покоління. В Аргентині прекрасно вживаються різні культурі, знаходять  спільну мову люди різних національностей, тим самим оригінальна культура піддалась значному впливу, хоча це зробило її ще більш цікавою і неординарною.

Симбіоз кулінарних культур

Аргентинська кухня відома своїми оригінальними і неповторними стравами, це такий собі симбіоз італійської, африканської, індіанської та креольської кухні. Незвичний до такого різнобарв’я страв турист спершу зможе розгубитись у виборі, та й не дивно, адже найменувань сотні. Південна Америка – континент багатий на екзотику і  не тільки для наших очей, а й для шлунків.

Особливо в пошані в Аргентині м’ясо, є декілька способів його обсмаження, поїхавши в цю країну обов’язково потрібно скуштувати м’ясні страви. Особливою як для корінних жителів, так і для гостей є асадо, його їдять в родинному колі по суботах.  В кожному приватному будинку є парильня або гриль, якщо ж це міська багатоповерхівка, то не дивуйтесь, якщо побачите гриль на балконі і відчуєте аромати м’яса, які линуть з верхніх поверхів. Справжнє асада приготувати не так вже й складно, потрібне лише терпіння, до такого тонкого діла допускаються лише чоловіки. Список інгредієнтів для соковитої і смачної страви не малий: домашня ковбаса, м’ясо, кров’янка, нирки. Також в склад можуть входити баранина, курятина, телятина або м’ясо лами. На кожного гостя розраховано як мінімум півкілограма м’яса.  Подається така смакота з хлібом, салатом та соусом, і, звичайно ж, з келихом смачного витриманого червоного вина. М’ясо і вино – це прекрасна комбінація, від якої просто неможливо стриматись.

Особливості приготування аргентинських страв нагадують кавказьку кухню. Національною стравою  всієї Латинської Америки є кукурудза, тому саме її у будь-яких проявах можна зустріти в меню кожного ресторанчика і кафе Аргентини. Тут справжній рай для любителів сиру, адже крім традиційних європейських видів можна порадувати і здивувати свої смакові рецептори виключно Аргентинськими смаколиками – кесілло, тафі, тандія. Чай мате є візитною карткою цієї країни, він настільки ж популярний и багатогранний у свої проявах, як кава в Бразилії, також не обминіть увагою і традиційний тростинний сік паноша.


Опубликовано: 08.04.13

Оставить комментарии: